Retailveteraan Jaap Lagerweij (o.a. HEMA, Plus) overleden

Voormalig retailbestuurder Jaap Lagerweij is vorige week overleden. De oud-ceo van onder meer HEMA en Plus is 73 jaar geworden.

Lagerweij werkte na een studie sociale wetenschappen jarenlang bij NS. In 1985 kreeg hij zijn eerste retailfunctie als directielid bij de Bijenkorf. In 1997 en 1998 was hij directievoorzitter van Praxis, daarna stond hij twee jaar aan het hoofd van HEMA. Zijn laatste directierol vervulde hij tussen 2000 en 2010 als ceo van Sperwer Groep, het bedrijf achter supermarktketens Plus en Spar. 

Na zijn bestuurscarrière zat Lagerweij nog in diverse commissariaten. Zo was hij tussen 2014 en 2018 president-commissaris bij Zeeman. Ook bekleedde hij adviesrollen bij onder meer Rituals en Coolcat.

Lagerweijs zoon Machiel is ook al jaren actief als retailbestuurder. Hij is sinds deze maand chief operating officer bij HEMA.

Reacties 1


Frans van Eerdenburg 2 aug, 12:58

Veels te jong overleden. Was een hele prettige bestuurder en retail man met veel kennis van zaken. Ik wens familie en iedereen die naast hem stond veel sterkte bij het verlies van deze grote man.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!