Groot deel retailers loopt risico op terugbetalen NOW-steun

Het merendeel van de retailers moet de definitieve berekening voor hun NOW-steun nog aanvragen. Indien zij dit niet op tijd doen, lopen zij het risico de volledige voorschot te moeten terugbetalen. Dat meldt het UWV.

Het betreft de steunperiode van begin april tot eind mei 2020. In die periode vroegen ruim 139 duizend werkgevers een tegemoetkoming aan voor de loonkosten. Van het totale aantal werkgevers in de detailhandel die NOW-tegemoetkoming heeft aangevraagd, heeft 43,3 procent een definitieve berekening aangevraagd. Dat houdt in dat 56,7 procent dit nog niet heeft gedaan.

Van de werkgevers die nog geen aanvraag hebben ingediend, zegt 44 procent bezig te zijn met het verzamelen van de documenten. Vijftien procent zegt bewust te wachten. 37 procent van de werkgevers onderneemt helemaal geen actie, omdat ze niet voldoende op de hoogte zijn dat zijzelf de definitieve berekening moeten aanvragen. 

De definitieve berekening is sinds 7 oktober 2020 aan te vragen. De deadline voor het indienen van de aanvraag ligt op 31 oktober 2021. Hoe het hele proces precies in zijn werk gaat, heeft het UWV in kaart gebracht op deze informatiepagina.

Reacties 1


Arie Feenstra 29 jul, 14:07

Gaat tie weer, een dag te laat, alles inleveren, we leren het ook nooit in Nederland. De belastingdienst geeft toch ook niet al je belasting terug als ze een fout maken? Wat is dit toch voor idioot gedrag. Typisch ambtenaren gedachtengoed.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!