Belgische melkboeren boos op Albert Heijn

Melkveehouders in België dreigen met protestacties bij de supermarkten van Albert Heijn. Ze vinden dat de supermarktketen ‘extreem lage melkprijzen’ hanteert, ten koste van de boeren.

Zuivelproducten worden volgens het Algemeen Boerensyndicaat (ABS), de Belgische belangenclub voor boeren, ingezet als lokmiddel. Albert Heijn ontketent volgens ABS-voorzitter Hendrik Vandamme een prijzenslag onder supermarkten die leidt tot lagere vergoedingen voor boeren. “De lage prijzen zijn niet te verantwoorden, zo lijkt het alsof voeding niets waard is”, zegt hij tegen persbureau Belga.

De melkboeren dreigen met zogenoemde prikacties. Verschillende landbouwers willen met hun tractoren naar enkele Albert Heijn-winkels trekken om hun ongenoegen kenbaar te maken. Waar en wanneer dat moet gebeuren is nog niet duidelijk.

Een woordvoerder van Albert Heijn erkent dat er een ‘spanningsveld’ bestaat met de landbouwsector over de prijzen. “Maar dat spanningsveld geldt voor de hele retailsector, niet alleen voor Albert Heijn.” Bovendien onderhandelt de supermarktketen zijn prijzen in Nederland, ook voor de producten die in België verkocht worden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!