Alibaba ziet omzet groeien, maar winst dalen

Alibaba zag de omzet in het afgelopen kwartaal hard stijgen, maar de winst nam af. De winst kwam in de eerste drie maanden uit op 45 miljard Chinese yuan (7 miljard dollar), een jaar eerder was dat nog 47,5 miljard yuan. 

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van de e-commercereus. De omzet kwam uit op 206 miljard yuan (32 miljard dollar). Dat is een groei van 34 procent op jaarbasis. Bij de jaarcijfers zei Alibaba dit boekjaar te verwachten meer dan 930 miljard yuan aan omzet te kunnen realiseren.

Naast een omzetstijging zag het bedrijf ook het aantal klanten toenemen met 45 miljoen. Daarmee komt het totaal op 1,18 miljard. 912 miljoen klanten komen uit China en 265 miljoen uit andere landen via Ladaza, AliExpress, Trendyol of Daraz. 

Zorgen 
Ondanks de toenemende omzet en het aantal klanten maakt Alibaba zich wel zorgen dat Europese klanten minder zullen kopen bij zijn webwinkel AliExpress vanwege de nieuwe belastingregels. Vanaf 1 juli gelden er vanuit de Europese Unie nieuwe importregels voor alle producten die buiten de EU worden gekocht. Bij het ingaan van deze nieuwe regels betalen consumenten altijd btw, ook over pakketjes van minder dan 22 euro. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!