Curatoren D-reizen opnieuw naar de rechter

Curatoren D-reizen opnieuw naar de rechter

De curatoren zijn een tweede procedure gestart tegen de voormalige eigenaren van D-reizen. Dat melden ze in het faillissementsverslag, waarover het AD als eerste berichtte.

Eerder spanden ze al een kort geding aan tegen Jan Henne De Dijn en zijn zakenpartner Marije Haeck. Toen ging het om het merkrecht dat door de twee naar een andere bv was overgeheveld. Na ingrijpen van de rechter kwam dat merkrecht alsnog bij de nieuwe eigenaar Prijsvrij Vakanties terecht.

Nu blijkt dat de oud-eigenaren nog het zogenoemde pandrecht hebben op de merknaam. De curatoren vechten de rechtsgeldigheid daarvan aan. "Deze procedure is in voorbereiding", schrijven ze. 

Moederbedrijf D-rt Group werd in april dit jaar failliet verklaard. Door de coronacrisis kwam er nauwelijks nog geld binnen en geld uit het voucherfonds kwam te laat. Inmiddels heeft D-reizen een doorgestart gemaakt onder Prijsvrij Vakanties. Eigenaar Marc van Deursen wil honderd tot 150 winkels heropenen.  

Reacties 1


Albert Van Hinthem 7 aug, 11:29

Een grote oplichters bende.22.000 mensen reis geboekt , maar kunnen fluiten naar hun centen . Februari 2020 € 1700 betaald , maar volgens SGR geen recht op teruggave . Hartelijk bedankt

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!