Jongen met nagellak mag niet achter kassa Jumbo

Een achttienjarige jongen mag niet met gelakte nagels achter de kassa bij de Jumbo in Glanerbrug zitten. Volgens de supermarkteigenaar zou het dorp ‘daar nog niet klaar voor zijn’. De jongen neemt ontslag, valt te lezen op de website van Tubantia

De kassamedewerker vindt het leuk om zijn nagels te lakken en zegt achter de kassa alleen maar positieve geluiden te horen. Des te groter was voor hem de schrik toen hij op het matje werd geroepen door de supermarkteigenaar. Deze zei klachten te hebben ontvangen over de ‘jongen met nagellak’ en vroeg de jongen binnen twee weken te stoppen met het dragen van nagellak. 

De jongen betreurt de actie en zegt gewoon zichzelf te willen zijn. “Het kwam niet eens in me op om dit van tevoren te bespreken in de winkel. Als dames achter de kassa nagellak op mogen doen, is het voor mij vanzelfsprekend dat ik dat ook zou moeten kunnen, toch?”

Dat volgens diezelfde huisregels vrouwen met nagellak wél achter de kassa mogen plaatsnemen, noemt de supermarkteigenaar een ‘vertaling van richtlijnen’. “Misschien moet het bij jongens ook kunnen, maar wij zijn nog niet zo ver.”

Online heeft de jongen inmiddels honderden steunbetuigingen ontvangen op zijn verhaal. Ook hebben een aantal andere supermarkten hem een baan aangeboden, met de belofte dat hij welkom is mét gelakte nagels. De jongen beslist later wat hij wil. 

In een reactie zegt Jumbo de situatie te betreuren. "Dit is geen landelijk beleid van Jumbo. Bij Jumbo vinden we dat we van en voor iedereen zijn en ons beleid is gericht op gelijke behandeling van iedereen. Alle medewerkers moeten zich bij ons thuis kunnen voelen, waarin je als medewerker mag zijn wie je bent." Daarnaast zegt de supermarktketen in gesprek te zijn met de ondernemer van Jumbo in Glanerbrug, die een eigen HR beleid heeft. 

Foto ter illustratie

Reacties 8


Bekend bij Retailtrends 13 aug, 11:14

Schokkend
En Glanerbrug ligt niet eens in de Bible-belt


Arie Feenstra 13 aug, 12:11

Schokkend? Volgende week komt er een jongen die zich helemaal als een travestiet uitdost, met bijbehorende pruik en rok en make up, en dan moet je dat ook toestaan?
Jumbo kan wel zeggen dat dit geen landelijk beleid is, maar dat is heel discutabel. O ze zullen geen ontslag aanleggen op grond daarvan, maar er zijn stokken genoeg om een hond te slaan. Maar goed dit krijg je in een land waar alles moet kunnen en iedereen met ziekelijke gedachten zijn gang moet kunnen gaan met het beroep op discriminatie wetgeving.
Hoe dan ook, ik zou net als de ondernemer in Glanerbrug hebben gereageerd. Je gedraagt je normaal, volgens de normale omgangsvormen en anders opzouten.


Lidia Haanstra 13 aug, 13:03

Ziekelijke gedachten? Wanneer je je niet als een "normale" jongen wilt kleden, maar graag je nagels lakt. Of graag een rok aan zou willen. Dan ben je ziekelijk? Ok, boomer. Christelijke heropvoedingskampen zijn in jouw ogen ook helemaal OK voor een "zieke Homo"?


Marc 😁 13 aug, 13:09

Beste Arie, wat een ongenuanceerde reactie. Ten eerste wat is normaal? Het normaal waar jij op zinspeelt is datgene vanuit jouw referentiekader. Dat is niet het algemene beeld. Je vergelijking met uitgedost persoon gaat volledig mank, daar het huishoudelijk reglement van Jumbo hierin duidelijk is qua kledingvoorschrift. Vandaar dat Jumbo werkkleding verstrekt.

Dat personen zich privé op deze wijze willen uitdossen, is aan de personen zelf. We leven namelijk in een vrij land, ongeacht wat je mening hierin is.
Als het je stoort ga dan lekker in Noord-Korea wonen, daar mag iedereen zich hetzelfde kleden en met hetzelfde kapsel lopen als hun leider.


C. Lake 14 aug, 00:17

Beste Marc en Lidia, wie betaald die bepaald. Je wordt niet betaald om jezelf te zijn. Werkgevers hebben alle recht om eisen te stellen. Thuis/privé mag je weer jezelf zijn. Het moet niet gekker worden zeg.


eddy white 14 aug, 07:24

wat een achterlijke gestoorde reacties hier...... die jongen doet niks verkeerds en mag daarom niet meer in de supermarkt werken omdat hij gelakte nagels heeft..
Arie je bent echt niet goed met je ziekelijke gedachten..
de enigtse die hier achterlijk is ben jij....


Einaard Bannink 15 aug, 18:03

Heel simpel, ik mijd jumbo. Er zijn genoeg ‘normale’ supers, toch? Zo een slap pr verhaal dat ze in reactie geven toont aan dat ze mijn leverancier niet kunnen zijn.


Ruben van der Rijst 18 aug, 12:44

Er zijn zat mensen, die zichzelf kunnen zijn achter de kassa in de supermarkt.
Ik hoef alleen maar de dames te noemen die een hoofddoek dragen. Dat wordt ook toegestaan.
Dus waarom mag dit joch niet z'n nagels lakken als ie dat mooi vindt ?
Ik werd veertig jaar geleden ook met de nek aangekeken in het dorp, vanwege het feit, dat ik getatoeëerde armen had. Nu val je pas op, als je dat 'niet'hebt.
Tijden veranderen mensen ..!...

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!