Plus en Coop gaan samen verder

De supermarkten Plus en Coop gaan samen verder. Door de fusie ontstaat na Albert Heijn en Jumbo de derde grootste supermarktketen van het land.

Plus en Coop gaan als coöperatie verder onder de naam Plus, melden de bedrijven. De naam Coop verdwijnt. Samen hebben ze zo'n 550 winkels en een marktaandeel van ruim tien procent. De gezamenlijke consumentenomzet bedraagt ongeveer vijf miljard euro en er werken in totaal 40 duizend mensen.

"Door het samengaan van Plus en Coop ontstaat een sterke, toekomstbestendige en concurrerende speler in het Nederlandse supermarktlandschap", schrijven de twee bedrijven. Plus en Coop zeggen dat hun kernwaarden sterk overeenkomen en dat ze daarom goed bij elkaar passen. "Zij hebben beide een sterke focus op klanttevredenheid, duurzaamheid en maatschappelijke impact."

Het hoofdkantoor van het fusiebedrijf komt in Utrecht, waar Plus zit. Algemeen directeur Duncan Hoy van Plus wordt algemeen directeur van de nieuwe combinatie. Algemeen directeur Fred Bosch van Coop wordt financieel directeur. Mayte Oosterveld, nu nog cfo bij Plus, wordt de operationeel directeur. 

De fusie moet nog worden goedgekeurd door de leden van de twee ondernemingen. Ook de Autoriteit Consument & Markt moet zich er nog over buigen. Begin 2022 zou de fusie een feit moeten zijn.

Reacties 3


Frits Vries 6 sep, 11:54

Nu nog Dirk erbij en zijn ze aktiematig ook sterk!!!


R Rombouts 6 sep, 12:08

Beste Frits de Vries, Plus is sowieso aktiematig sterk.Dirkbis kwalitatief minder, lager segment.


Mark De Jong 8 sep, 07:35

Ik vind Dirk(Deka) meer een formule dat uiteindelijk fuseert met Vomar Voordeelmarkt @Frits. Wat vind jij?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!