Ondernemers positief over fusie Plus en Coop

Onder ondernemers van Plus en Coop is veel steun voor de fusie van de twee supermarktketens. Dat blijkt uit een rondgang van Distrifood.

Plus had het alleen op lange termijn nooit gered, zegt Wim van Doornmalen van Plus in Mierlo. "Ik roep al een paar jaar dat er aan de formulekant goed werk is geleverd, maar dat je op schaal de strijd gaat verliezen." Zijn collega Arnold Both uit Rotterdam-Zuid deelt die visie. 

Doede Simonides, voorzitter van de Coop-franchisers, zegt dat de fusieplannen goed zijn ontvangen door de Coop-ondernemers. "Natuurlijk moeten er nog veel vragen worden beantwoord. Maar iedereen is enthousiast." De fusie biedt volgens hem veel schaalvoordelen.

De ondernemingsraden van de twee bedrijven moeten het samengaan nog goedkeuren. Dat geldt ook voor de Autoriteit Consument & Markt. Plus en Coop zijn samen in grootte de derde supermarktketen van het land, na Albert Heijn en Jumbo. De verwachting is dat ze uiteindelijk doorgaan met ongeveer 550 winkels, zo'n dertig minder dan nu. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!