Amac had recordjaar dankzij webshop

Apple-verkoper Amac heeft een recordjaar achter de rug. De omzet steeg met ruim achttien procent naar 216 miljoen euro. De brutobedrijfswinst (ebitda) viel een kwart hoger uit: zes miljoen euro.

Het goede resultaat is te danken aan de webshop, waarvan de omzet van 18,4 naar 53,7 miljoen euro steeg. De winkels waren in het gebroken boekjaar, dat tot en met maart dit jaar liep, enkele maanden dicht. De verkopen daar liepen terug van 128,9 naar 119,6 miljoen.

Amac heeft na diverse overnames inmiddels vijftig winkels en is daarmee naar eigen zeggen de grootste Apple-reseller van Europa. Oprichter en ceo Ed Bindels spreekt van een lastig jaar. "Er waren extra marketing-uitgaven nodig voor de beweging naar online, terwijl de kosten van de onder restricties functionerende winkels nauwelijks daalden."

Amac verkocht 42 procent meer computers en 26 procent meer iPads dan in het voorgaande boekjaar. "De behoefte om goed toegerust thuis te werken of te studeren heeft hier ongetwijfeld aan bijgedragen", zegt Bindels. Hij zag een verschuiving in de productverkoop. Toen de winkels dicht moesten, gingen er minder Apple Watches en accessoires over de toonbank. "Die willen mensen vasthouden en live bekijken." Toen de winkels weer opengingen, maakten hogere verkopen die daling volgens hem ruimschoots goed.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!