Blokker-baas Michiel Witteveen doet een stap terug

Blokker-baas Michiel Witteveen doet een stap terug

Blokker-topman Michiel Witteveen draagt per 1 februari 2022 het stokje over aan voormalig Scotch & Soda-topman Dirk-Jan Stoppelenburg. Witteveen blijft als voorzitter van de raad van commissarissen actief betrokken bij moederbedrijf Mirage Retail Group. Stoppelenburg wordt ceo van het concern.

De bestuurswisseling is een volgende stap richting een beursgang in 2022. "Ik word 68 jaar en dan mag je best wel een keer wat minder hard werken. Nieuw leiderschap is op zijn plaats en Dirk-Jan kent de materie dus een betere opvolger is er niet", zegt Witteveen tegen de Telegraaf. Stoppelenburg is momenteel al als voorzitter van de raad van commissarissen bij het concern betrokken.

Met de beursgang wil Mirage Retail Group kapitaal ophalen om verder groei en toekomstige overnames te financieren, stelt Witteveen tegen de krant. "Daarbij denken we vooral aan Nederlandse retailers in de non-food en aan winkelketens die nog een forse groei doormaken", aldus Witteveen.

Toen Witteveen in 2019 het bedrijf overnam, leed Blokker onderaan de streep 340 miljoen euro verlies. Nu heeft het bedrijf een eigen vermogen van 183 miljoen euro. "We hebben geen schuld en een goede kaspositie", zegt Witteveen tegen NRC. 

Lees ook: Michiel Witteveen, de retailer die nooit twijfelt

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!