'Blokker schrijft geen rode cijfers meer'

'Blokker schrijft geen rode cijfers meer'

Blokker maakt geen verlies meer. Ook is er geen haast bij het verkopen van de keten, zegt Michiel Witteveen, topman van moederbedrijf Mirage Retail Group, tegen RTL Z.

De groep nam Blokker in 2019 over, toen de keten nog verlieslatend was. De operationele resultaten zijn voor Blokker dit jaar op 0 uitgekomen, aldus Witteveen. Het bedrijf maakt dus geen verlies meer. 

Ondanks dat klanten minder uitgeven aan spullen, bijvoorbeeld door de hoge inflatie, draait de keten volgens hem erg goed. Wekelijks trekt Blokker 1,7 miljoen bezoekers in de fysieke winkels. 

Onlangs werd bekend dat Mirage Intertoys in de etalage zet. De speelgoedketen behaalde dit jaar een operationeel  resultaat van 11 tot 12 miljoen euro. Witteveen zegt dat hij de verkoop van de keten volgend jaar rond wil hebben afgerond. Momenteel wordt er nog naar een koper gezocht.  

Uiteindelijk wil Witteveen ook Blokker verkopen, al zal dat niet met zo’n vaart lopen. “Mensen denken dat Blokker al te koop staat, maar dat is niet zo. Daar heb ik helemaal geen haast mee”, aldus de topman. 

Michiel Witteveen stond 4,5 jaar geleden op als redder van de voormalige Blokker Holding-formules. Inmiddels is Big Bazar verkocht en failliet. Ook BCC ging kopje onder en Intertoys staat te koop. Lees hier de retailreis van Mirage door de jaren heen. Geen member? Check hier de opties

Reacties 3


ikke weet het 30 okt, 15:52

jaja 1,7 miljoen klanten per week, tel ff mee gedeeld door 450 winkels 7 dagen per week ALLE winkels open , is 550 klanten per dag ?

Ook in de Efteling vertellen ze sprookjes.


Joost VdBerg 30 okt, 21:31

Operationeel resultaat is een leuke boekhoudterm om de zaken zo weer te geven zoals je zelf wilt. Je hoeft namelijk nog geen rekening te houden met kosten zoals belastingen. Witteveen moet gewoon zeggen of er echt winst is gemaakt of niet..


Jeroen Joosen 2 nov, 18:27

Man man wat vreemd dat blokken uit de rode cijfers als je de BIG Bazaar en Bcc opzettelijk laat klappen ,dat heeft die dik nek zelf verteld is een winkel van Bcc , hij zij zelf ,als het niet-werkende laat ik de boel klappen .

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!