Ex-ceo modegroep FNG vecht vonnissen aan

Voormalig ceo Dieter Penninckx van de failliete modegroep FNG zet de tegenaanval in. Hij vecht de vonnissen aan waarin het concern als bedrieger wordt weggezet, meldt De Standaard.

Zo zouden de vennootschapen van FNG lange tijd overeind zijn gehouden door de financiële situatie aan kredietverleners veel mooier voor te spiegelen dan die in werkelijkheid was. Die kredietverleners waren vooral banken, maar ook obligatiehouders die bijna tachtig miljoen euro aan FNG-vennootschappen uitleenden. Penninckx wil dat onder meer talloze documenten openbaar worden gemaakt die zijn gebruikt voor een vernietigend onderzoeksrapport.

In de zomer van vorig jaar viel het doek voor FNG, dat in België bekend was van ketens als Brantano en CKS. In Nederland vielen onder meer Miss Etam en Steps er onder. Alleen FNG NV bestaat nog, met alleen de Zweedse webwinkel Ellos in de portefeuille. Die vennootschap leed vorig jaar een verlies van 77 miljoen euro, zo meldde De Tijd als eerste. De directie werkt aan een reddingsplan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!