BCC gaat na keukens ook airco's verkopen

BCC gaat na keukens ook aircosystemen verkopen en installeren. De elektronicaketen heeft het Achterhoekse bedrijf Aircoshop overgenomen.

Aircoshop is een internetbedrijf dat landelijk opereert. In de zestig winkels van BCC zullen hoekjes met zogenoemde split-airco's komen. Deze maand begint een proef in vijf winkels. "Om te leren wat nog beter moet", zegt ceo Herman Bramer tegen RetailTrends. Na een paar maanden wordt het landelijk uitgerold. "Zodat we op tijd klaar zijn voordat het seizoen begint."

De samenwerking past volgens Bramer prima in de strategie die BCC sinds twee jaar hanteert. Geen 'low pricing, high service'  meer, maar 'altijd een oplossing in huis'. Bramer verwacht voor het einde van het jaar nog meer initiatieven te kunnen presenteren.

BCC valt sinds bijna een jaar onder de Mirage Retail Group, het moederbedrijf van onder meer Blokker en Intertoys. Bramer zegt tegen RetailTrends dat er nog veel synergievoordelen zijn te behalen. Door de inkoopkracht van Blokker ziet hij mogelijkheden om binnenkort producten onder eigen merk op de markt te brengen. "We zijn er ver mee om die te lanceren. De overlap zit 'm vooral in de kleine huishoudelijke apparaten. In die hoek mag je dan denken."

Zie ook: Waarom BCC steeds 'breder' gaat

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!