Eigenaar zet X2O Badkamers in de etalage

Badkamerketen X2O krijgt mogelijk een nieuwe eigenaar. De aandeelhouders van de formule, die ook Overstock Garden en Juntoo in hun portefeuille hebben, bereiden de verkoop van het bedrijf voor. Dat meldt De Tijd op basis van meerdere bronnen.

De winkelketens vallen onder een West-Vlaamse aandeelhoudersgroep, opgericht door Jan Ollevier. Om de verkoop te begeleiden hebben de eigenaren de Amerikaanse zakenbank JP Morgen in de arm genomen. Of oprichter en hoofdaandeelhouder Ollevier bij het bedrijf betrokken blijft, hangt af van het vervolg van de verkoop. Financiële partijen en branchegenoten zouden voor een overname in aanmerking komen.

Ollevier beschikt over 68,45 procent van de aandelen. Investeringsfonds Vendis Capital heeft 26,6 procent in handen - het fonds heeft ook aandelen in onder meer Kamera Express en SoLow. De overige aandelen van de groep zijn in bezit van het management en een niet nader bekend privépersoon. 

X2O en de andere formules draaiden vorig jaar een gezamenlijke omzet van 252 miljoen euro. Een groei van 42 procent ten opzichte van een jaar eerder. Onderaan de streep hield het bedrijf daar 47,3 miljoen euro winst aan over. Naar verwachting zal de omzet dit jaar verder groeien naar zo'n 400 miljoen euro.

In totaal heeft het concern tachtig winkels, waaronder 24 X2O-vestigingen. Daarvan staan er vijftien in Nederland en de overige in België. Overstock Garden, gespecialiseerd in tuinmeubelen, heeft 25 vestigingen. Juntoo, de meubeltak van het concern, heeft vijftien winkels. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!