Topman FNG stapt plotseling op

FNG-topman Paul Lembrechts kondigde woensdag zijn ontslag aan tijdens de algemene vergadering. Zijn vertrek brengt de redding van het modebedrijf in het gedrang, meldt De Tijd

Lembrechts nam ontslag nadat de aandeelhouders tegen zijn financiële beloning hadden gestemd. "U hebt als aandeelhouder het recht dit niet goed te keuren. Maar het is ook mijn verantwoordelijkheid daar mijn conclusies uit te trekken", aldus de ceo.

Lembrechts stond sinds vorig jaar aan het roer bij FNG, het voormalige moederbedrijf van onder meer Miss Etam en Steps. Nu valt alleen de Scandinavische webshop Ellos er nog onder. Volgens De Tijd kreeg Lembrechts 1800 euro per dag en werkte hij er elf dagen per maand. In de toekomst zou dat meer kunnen worden; hij zou dan maximaal 396 duizend euro per jaar mogen verdienen. Ook had hij recht op bonussen.

Het wordt niet duidelijk waarom de aandeelhouders tegen zijn beloning hebben gestemd. Volgens De Tijd hebben de oprichters Dieter Penninckx, Anja Maes en Manu Bracke nog steeds een flinke vinger in de pap bij het bedrijf en zijn ze er verbolgen over dat Lembrechts niet met hen wil overleggen. Tegen het trio loopt een onderzoek naar schriftvervalsing. 

Aandelen
De oprichters lieten tijdens de vergadering ook weten dat ze geen toestemming geven om eigen aandelen in te kopen. Het zou de redding van FNG bemoeilijken. De ex-ceo sloot een overeenkomst van 100 miljoen euro met Nordic Capital. Onderdeel van die deal was dat Nordic in ruil voor cash zijn aandelen zou teruggeven voor een symbolische euro. Dat plan kan geen doorgang vinden als FNG geen toestemming heeft om eigen aandelen in te kopen. 

Daarom is het zaak voor FNG zo snel mogelijk een nieuwe ceo te vinden. "De bestuurders zijn drukbezet en de vraag rijst of ze de tijd hebben om snel een nieuwe ceo te vinden", aldus ingewijden. "We lopen zeker vertraging op. En we hebben eigenlijk geen tijd te verliezen."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!