Medewerkster drogisterij onterecht ontslagen

Een drogisterij heeft een medewerkster ten onrechte ontslagen. Volgens de kantonrechter in Haarlem is er geen bewijs dat ze producten heeft gestolen en geld uit de kassa heeft gehaald.

Het bedrijf eiste zo'n 18 duizend euro van de vrouw, nadat uit camerabeelden zou zijn gebleken dat de vrouw diverse keren de fout in was gegaan. Volgens de rechter was er geen dringende reden voor ontslag. Weliswaar nam de vrouw enkele keren parfumtesters mee, maar daarvoor had ze toestemming van de filiaalleidster. Verder staat vast dat ze een plastic tasje van vijf cent heeft weggenomen, maar daar had ze een goede verklaring voor: ze deed er een flesje jus d’orange in dat was gaan lekken.

De drogisterij moet de vrouw ruim zevenduizend euro aan achterstallig salaris en transitievergoeding betalen. De directeur van de drogisterij houdt tegenover RTL Nieuws vol dat er wel degelijk sprake was van aantoonbare 'diefstal van producten en frauduleuze transacties'. "Het is teleurstellend dat we de rechter daar onvoldoende van hebben kunnen overtuigen."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!