Anne&Max mikt op vijftig vestigingen in Nederland

Anne&Max mikt op vijftig vestigingen in Nederland

Koffieketen Anne&Max wil vijftig vestigingen hebben in Nederland. De teller staat momenteel op 21. Tot aan maart 2022 staan er nog vijf winkelopeningen gepland, te weten Delft, Groningen, Utrecht, Amsterdam en Amstelveen. Dat vertelt oprichter Wobbe van Zoelen aan RetailTrends. 

Als Anne&Max in Nederland overal op de kaart staat, richt Van Zoelen zijn vizier op Duitsland. "Het is een markt die interessant is voor ons, met name het Ruhrgebied." Onder meer de bevolking en de leefstijl zouden aansluiten bij Anne&Max.

Veel Nederlandse bedrijven kiezen eerder voor expansie naar België, maar die vlieger gaat voor Van Zoelen niet op. "De structuur op de Belgische markt ligt anders qua franchise en daarom is het logischer om eerst de Duitse markt te verkennen. 

De expansie financiert Anne&Max uit eigen zak. Mochten de plannen in Duitsland groter worden dan vooraf bedacht, dan overweegt Van Zoelen om een geldschieter te zoeken. "Dat hebben we nog nooit eerder gedaan", zegt hij. Indien het nodig is, doet hij dat het liefst op een typische Anne&Max-manier. "Bijvoorbeeld door onze gasten of medewerkers erbij te betrekken, zodat onze waarden geborgd blijven." Is het animo hiervoor al gepeild? "Nee, nog niet", biecht hij lachend op.

Van Zoelen richtte Anne&Max vijftien jaar geleden op, vanuit het idee om een huiskamersfeer te creëren in de stad. Biologisch, gezond en duurzaam eten staan bij de koffiezaak centraal. Lees het complete interview met Van Zoelen hier

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!