Oprichter Anne&Max: 'Er is een toekomst voor personeel in horeca'

Oprichter Anne&Max: 'Er is een toekomst voor personeel in horeca'

De oorzaak van het personeelstekort waar horeca momenteel mee kampt, ligt grotendeels bij de horeca zelf. Dat stelt Wobbe van Zoelen, oprichter van koffieketen Anne&Max tegen RetailTrends.

Volgens Van Zoelen moet de horeca zich afvragen waarom het niet lukt om waardevolle banen te creëren. "Werknemers starten bij ons in hun studententijd en maken daarna de overstap naar 'een grote-mensenbaan'. Terwijl werken in de horeca niets is om je voor te schamen. Je mag er trots op zijn. Dat imago moet anders."

"De enige die het imago kan veranderen, is de horeca zelf", vervolgt Van Zoelen. Er ligt volgens hem een taak weggelegd voor de Koninklijke Horeca Nederland, de middelbare scholen en hogere scholen om hier een programma voor te ontwikkelen. "Het moet duidelijk worden dat er een toekomst is in horeca."

Anne&Max had niet zo'n nijpend personeelstekort als andere retailers en restaurants momenteel hebben. "Wij hebben dan ook niet iedereen ontslagen, dat helpt ook." Lees het complete interview met Van Zoelen hier.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!