Winkels ontvingen een miljard voor betalen vaste lasten

Detail- en groothandel ontvingen in totaal een miljard euro van de overheid voor het betalen van de vaste lasten. In totaal werd voor deze zogeheten Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)-regeling 6,2 miljard euro toegekend. Dat meldt het ministerie van Economische Zaken.

De TVL werd in mei 2020 geïntroduceerd en moest ondernemers helpen bij het betalen van de vaste bedrijfslasten. In totaal waren er vijf periodes waarin steun kon worden aangevraagd. De meeste TVL-subsidie ging naar horeca en hotels (1,8 miljard euro). 

Eind augustus werd aangekondigd dat het steun- en herstelpakket, waar ook de TVL onder valt, stopt. De aanvraagperiode voor deze laatste periode (het derde kwartaal van 2021), liep afgelopen vrijdag af. 35 duizend ondernemers hebben zich hiervoor aangemeld. 

"Inmiddels herstelt de economie zich en nog niet alle, maar wel veel bedrijven zijn 'back in business'. Dat is vooral dankzij de veerkracht van de ondernemer. Maar ook de TVL, als een van de pijlers uit het steunpakket, heeft daar een belangrijke rol in gespeeld", aldus minister Stef Blok.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!