Sander van der Laan weg bij Action, Hajir Hajji nieuwe ceo

Sander van der Laan weg bij Action, Hajir Hajji nieuwe ceo

Sander van der Laan stopt na ruim zes jaar als ceo van Action. Hij wordt opgevolgd door Hajir Hajji, op dit moment commercieel directeur bij de koopjesketen.

Van der Laan (53) is sinds september 2015 de topman van Action. Onder zijn leiding groeide de keten van twee miljard euro omzet en 655 winkels in zes landen naar ruim vijf miljard omzet en 1869 winkels in negen landen. Hij was eerder onder meer ceo van Albert Heijn en algemeen directeur van Gall & Gall.

Groot genoegen
"Het was een groot genoegen om zo'n geweldig bedrijf en team te mogen leiden", zegt Van der Laan. "De passie en gedrevenheid van onze medewerkers was een bron van inspiratie voor mij. Toen ik bij Action begon was mijn taak heel duidelijk: de basis van Action als de snelst groeiende non-food discounter in Europa verder versterken en het leiderschap van het bedrijf voorbereiden op de toekomst."

Binnenkort opent Action de 2000ste winkel. Van der Laan vindt het nu het juiste moment om het stokje over te dragen. "Hajir ís Action. Haar prestaties binnen het bedrijf zijn ongeëvenaard. En ze is de juiste professional om het team en onze operatie te gaan leiden in de volgende fase van groei en ontwikkeling."

Winkelmedewerkster
Hajji (41) begon 24 jaar geleden als winkelmedewerkster bij Action. Ze vervulde daarna diverse managementrollen. Zo was ze verantwoordelijk voor sales en internationale operaties van Action. Sinds drie jaar is ze commercieel directeur.

Hajji is met ingang van 1 januari de nieuwe ceo. Van der Laan blijft tot eind maart aan voor een soepele overdracht. 

Hajir Hajji

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!