Just Eat Takeaway test dronebezorging in Nederland

Just Eat Takeaway, moederbedrijf van Thuisbezorgd, experimenteert met het bezorgen per drone in Nederland. Dit doen zij in samenwerking met Dutch Drone Lab, Antea Group en Amsterdam Drone Lab. Met de pilot worden de mobiliteitsuitdagingen van de toekomst onderzocht.

De route van de bezorging gaat van restaurant Moon in de A’dam-toren over het IJ naar het hoofdkantoor van Just Eat Takeaway aan de Piet Heinkade. De test moet met name nieuwe inzichten opleveren: hoe beleven voorbijgangers en omwonenden deze vlucht, wat zijn de effecten op de fysieke leefomgeving en wat is de meerwaarde van deze vorm van bezorging? 

Ook onderzoekt de pilot de maatschappelijke en economische haalbaarheid van dronebezorging. Henri Deelstra, bestuurslid van de Dutch Drone Delta en businesslijndirecteur stad & klimaat bij Antea Group: “Nederland heeft een enorme mobiliteitsuitdaging waarvoor nieuwe technologie mogelijkheden biedt. Deze mogelijkheden willen we goed onderzoeken, zodat ze in de toekomst op een goede manier toegepast kunnen worden.”

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!