MediaMarkt: bij hack geen klantgegevens gestolen

MediaMarkt: bij hack geen klantgegevens gestolen

Hackers hebben bij de grote cyberaanval op MediaMarkt geen klantgegevens gestolen. Volgens de elektronicaketen hebben 'professionele derde partijen' dat vastgesteld.

MediaMarkt in Nederland en diverse andere landen werd maandagochtend getroffen door een cyberaanval. Medewerkers konden daardoor niet meer in alle systemen komen, waardoor klanten geen artikelen meer konden ruilen of afhalen. Dat kan nu wel weer. "De verspreiding van de malware is nu ingeperkt en we zijn druk bezig met het herstellen van al onze systemen", zegt een woordvoerder.

Volgens RTL Nieuws ging het om een ransomware-aanval van de cybercriminele groep Hive. Pas als MediaMarkt vijftig miljoen dollar (43 miljoen euro) zou betalen, zouden de medewerkers weer toegang krijgen tot de gegijzelde systemen. De woordvoerder wil niet zeggen of dit verhaal klopt.

 

Reacties 1


Erwin Bouwman 10 mrt, 08:21

Vorige week SMS en brief ontvangen of ik de verzekeringspremie van mijn Mediamarkt aankoop wil betalen. Bij navraag blijkt polisnummer fake te zijn. Geen verrassing want ik verzeker aankopen nooit. Vraag ik nu. Hoe komen ze aan mijn gegevens als naam, 06 nummer, adres en weten ze dat ik via Mediamarkt koopt? Eenvoudig, ze zijn in november gedacht en er zijn WEL klantgegevens gestolen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!