Nieuwe cao voor supermarkten is rond

Nieuwe cao voor supermarkten is rond

Werknemers van supermarkten en distributiecentra krijgen een nieuwe cao. 55 procent van de FNV-leden heeft ingestemd met het eindbod van werkgeversorganisaties VGL en Vakcentrum. Bij het CNV stemde 52 procent voor, bleek vrijdag.

De nieuwe cao heeft een looptijd van drie jaar, met terugwerkende kracht van 1 juli 2020 tot en met 1 juli 2023. In die tijd gaan de lonen omhoog met negen procent. De toeslag voor op zondag werken wordt gehalveerd. Medewerkers die nu op zondag werken en dit blijven doen, behouden hun huidige toeslag nog drie jaar. Per 1 januari 2025 wordt de toeslag voor iedereen gehalveerd. 

Ook is er voor een beperkte groep een regeling voor vervroegd uittreden (RVU). Wie veertig jaar in dienst is bij dezelfde baas kan één jaar eerder stoppen met werken.

Ondanks een negatief advies vanuit de FNV stemde een kleine meerderheid van de leden toch in met de nieuwe cao. “Hoewel de loonsverhoging redelijk is, vinden we het in zijn geheel een mager bod. Maar onze leden stemmen voor, dus zullen wij tekenen voor deze cao”, aldus Michiel Al, bestuurder FNV Handel. 

CNV-leden konden vrijdag nog stemmen. Uiteindelijk bleek ook daar een kleine meerderheid voor. Veel maakte het niet meer uit, één handtekening van een bond is voor het afsluiten van een cao voldoende.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!