Hier werken Starbucks en Amazon samen

In het nieuwe filiaal van Starbucks bundelt de koffiezaak de krachten met Amazon. De vestiging vind je in New York en combineert het Starbucks Pickup-concept met Amazon Go.

In het nieuwe filiaal van Starbucks bundelt de koffiezaak de krachten met Amazon. De vestiging vind je in New York en combineert het Starbucks Pickup-concept met Amazon Go.

De Starbucks-vestiging biedt klanten de optie om van tevoren de bestelling door te geven in de app van het koffieconcern. Met de Just Walk Out-technologie van Amazon is het vervolgens mogelijk om zonder een bezoek aan de kassa de koffiezaak te verlaten. 

"Met het nieuwe winkelconcept kan de klant kiezen voor de beleving die op dat moment van de dag bij hem past", vertelt Katie Young, senior vice president internationale globale groei en ontwikkeling bij Starbucks. "Of dat nou het kopen van eten en drinken voor onderweg is, of voor een verblijf in de lounge zoals je dat van Starbucks kent."

In het Starbucks-filiaal hebben klanten die vooraf in de app bestellen voorrang op de bezoekers die spontaan de zaak binnenlopen. Op een digitaal scherm kan de klant de status van zijn bestelling volgen. 

De Amazon Go-supermarkt is toegankelijk voor klanten met een 'In-Store Code', eveneens te vinden in de app. De supermarkt werkt hetzelfde als andere vestigingen van Amazon Go. Alles wat je van het schap pakt, wordt virtueel in je mandje geplaatst. Bij vertrek betaal je automatisch met de betaalgegevens die je in de app hebt opgegeven.

Starbucks en Amazon Go hebben samen het plan om in 2022 meerdere filialen van dit concept neer te zetten. De tweede vestiging zal ook in New York komen. 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Meest gelezen