Maatregelen in steden voor spreiding Black Friday-shoppers

Grote steden maken zich op voor Black Friday. Om de verwachte drukte in goede banen te leiden treffen de steden maatregelen. Zo zet Rotterdam extra boa's in op vrijdag en zaterdag en werkt Utrecht met zogenoemde publieksbegeleiders. Dat blijkt uit een rondgang van persbureau ANP.

Net als Utrecht werkt ook Rotterdam met een soort publieksbegeleiders, alleen heten die shoppingcoaches. "Zij leggen mensen uit welke regels er gelden en delen mondkapjes uit", zegt een woordvoerder. Daarnaast is er in de havenstad belijning op de grond aangebracht. Met posters geeft de stad aan dat anderhalve meter afstand houden weer de norm is. Ook wordt online shoppen gestimuleerd. 

De klanten in Utrecht worden ook verleid om hun aankopen online te doen. Verder zijn in de domstad sinds begin november geen uitstallingen meer toegestaan en handhaaft de stad op gevaarlijk gestalde fietsen. Voor enkele markten zijn specifieke maatregelen getroffen om de drukte beter te spreiden. 

In Den Haag is, net als in Rotterdam, een looproute aangebracht op de grond door middel van stickers. 

Aanstaande vrijdag is het Black Friday. Naast het populaire koopjesfestijn wint ook de duurzame tegenhanger Green Friday terrein. Hier lees je hoe dat zit.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!