Winkels en horeca mogelijk om 17.00 uur dicht

Niet-essentiële winkels en horeca moeten mogelijk van 17.00 tot 5.00 uur dicht. Dat geldt ook voor onder meer theaters en bioscopen.

Volgens ingewijden hoopt het demissionaire kabinet met deze maatregelen het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames te verlagen. Scholen, een belangrijke besmettingsbron, zouden in dat scenario open kunnen blijven. Het RIVM rekent nog de mogelijke effecten door van de maatregelen.

De ministerraad neemt vrijdagmiddag een besluit. Daarna volgt een persconferentie. Maatregelen die twee weken geleden werden genomen, zoals de mondkapjesplicht en de vervroegde sluiting van winkels en horeca, blijken te weinig effect te hebben.

Brancheorganisatie INretail wil honderd procent vergoeding van de vaste lasten mocht het kabinet overgaan tot sluiting van winkels. "Niet meer kneuterig zijn", zei directeur Jan Meerman tegen RetailTrends.

Het is vandaag Black Friday. Diverse steden hebben maatregelen genomen om de verwachte drukte in goede banen te leiden. Zo worden er extra boa's ingezet. Veel winkelketens hebben de acties over de hele week uitgespreid.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!