iDeal boekt dagrecord op Black Friday

iDeal boekt dagrecord op Black Friday

iDeal boekte afgelopen vrijdag, op Black Friday, een dagrecord. Er werden 5,39 miljoen betalingen gedaan, goed voor een omzet van 430 miljoen euro. Dat meldt eigenaar Currence.

Er is op Black Friday zo'n zeventig procent meer afgerekend met iDeal dan op een gemiddelde vrijdag. De omzet lag 85 procent hoger. Vergeleken met Black Friday in 2019, toen er nog geen corona was, viel zowel het aantal betalingen als de geschatte omzet zo'n vijftig procent hoger uit.

Ook in aanloop naar Black Friday was het druk. Op maandag waren er 25 procent meer iDeal-betalingen dan normaal en de omzet viel 35 procent hoger uit. Veel webwinkels hadden een groot deel van de week aanbiedingen: Black Week.

Minder gepind in de winkel
Aan de kassa's van fysieke winkels werd op Black Friday voor 529 miljoen euro gepind, meldt Betaalvereniging Nederland. Dat is ruim vijf procent minder dan vorig jaar. Twee jaar geleden werden 21,1 miljoen pinbetalingen gemeten, voor een totaalbedrag van ongeveer 634 miljoen euro.

Creditcarduitgever ICS zag dat er afgelopen week vooral veel inkopen zijn gedaan bij buitenlandse webshops. Twee derde van de onlineuitgaven met een creditcard vond over de grens plaats. Vergeleken met vorig jaar werd er tien procent meer uitgegeven.

Betaalbedrijf Klarna noteerde vrijdag 23 procent meer onlineverkopen in Nederland vergeleken met vorig jaar. De piek lag rond 21.00 uur. De populairste categorieën waren elektronica, sieraden & accessoires en sport & hobby.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!