‘Besluit Blokker begrijpelijk, maar wel erg voorzichtig’

‘Besluit Blokker begrijpelijk, maar wel erg voorzichtig’

Gezien de huidige omstandigheden is het niet vreemd dat Blokker-eigenaar Mirage zijn beursgang op de lange baan schuift. Een beetje voorbarig is het wel, vindt beursanalist Jos Versteeg van private bank InsingerGilissen.

Hoewel Versteeg het ‘een beetje flauw’ vindt als bedrijven hun beursgang uitstellen vanwege een onzekere markt, heeft Blokker volgens hem wel een punt. “Met de kans dat de winkels weer dichtgaan is er voor retailers extra onzekerheid, dat is misschien niet het allerbeste moment om naar de beurs te gaan.” Tegelijkertijd vindt hij dat Mirage er al erg snel voor kiest zich terug te trekken. “Dat is wel heel voorzichtig.”

Mede omdat Blokker een lang verleden als noodlijdend bedrijf kent, is het uitstel volgens Versteeg zo verkeerd nog niet. “Met zo’n reputatie is het niet slecht om even te wachten tot je iets meer vet op de botten hebt. Je kunt beter eerst een mooie turnaround neerzetten en laten zien dat het echt een stuk beter gaat.”

Versteeg verwacht niet dat het uitstel in de toekomst zorgt voor minder vertrouwen van beleggers in Blokker. “Eén keer uitstel komt wel vaker voor, dat is niet zo bijzonder.”

Mirage kondigde afgelopen vrijdag aan zijn beursgang voor onbepaalde tijd uit te stellen vanwege de ‘grillige marktomstandigheden’. Het beursdebuut stond gepland voor 2022.

Lees hier meer over de afgeketste beursgang van Blokker.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!