Wijkwinkelcentra doen het beter dan vóór de coronacrisis

Wijkwinkelcentra doen het beter dan vóór de coronacrisis

Wijkwinkelcentra doen het beter dan vóór de coronacrisis. Vergeleken met 2019 is er minder leegstand en zijn er meer topcentra, blijkt uit onderzoek van vastgoedadviseur Colliers.

De leegstand in wijkwinkelcentra daalde van bijna zeven naar zes procent. In binnensteden steeg die juist van zeven naar tien procent. Het aantal topcentra nam toe van 208 naar 217. Daar is de langdurige leegstand lager dan vijf procent en bestaat meer dan zestig procent van het aanbod uit winkels voor de dagelijkse boodschappen. Het aantal probleemcentra nam af van 34 naar 31.

Het succes van wijkwinkelcentra komt vooral door het grote aanbod van winkels voor de dagelijkse boodschappen, zoals supermarkten, bakkerijen, vishandels en kaasboeren. Deze werden door de coronacrisis alleen maar belangrijker, meldt Colliers. De horeca was lange periodes gesloten of beperkt open. Door het thuiswerken werd er ook weinig gebruikgemaakt van bedrijfscatering op kantoren. Daarom haalden mensen vaker boodschappen en kookten ze vaker.

Net als tussen 2004 en 2019 verdwenen de afgelopen twee jaar vooral veel bankfilialen en reis- en uitzendbureaus. In Drenthe en Zeeland zit zelfs geen enkel bankfiliaal meer in een wijkwinkelcentrum.

Lees hier een uitgebreid artikel over het succes van wijkwinkelcentra. Nog geen member? Kijk dan hier.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!