Alain Hellebaut aan het roer bij modebedrijf FNG

Alain Hellebaut wordt uitvoerend voorzitter van het Belgische modebedrijf FNG. De topman van speelgoedketen Maxi Toys neemt de taken over van ceo Paul Lembrechts, die eind oktober zijn ontslag aankondigde omdat de aandeelhouders niet instemden met zijn beloning.

Hellebaut (50) werd na het ontslag van Lembrechts voorzitter van de raad van bestuur van FNG. De positie van ceo werd nog niet ingevuld. Er zijn twee opties onderzocht: een externe deeltijd-ceo of een lid van de raad van bestuur die uitvoerende taken op zich neemt. Voor dat laatste is nu gekozen.

Hellebaut zal zijn uitvoerende voorzittersrol combineren met zijn functie bij Maxi Toys. Specifieke operationele taken worden uitbesteed aan externe en juridische adviseurs. Aan Hellebaut nu de taak om het Zweedse e-commercebedrijf Ellos in veilige haven te loodsen.

Dat is nog het enige onderdeel van FNG, nadat in de zomer van vorig jaar de winkelketens van FNG in België en Nederland failliet gingen. In België ging het onder meer om Brantano, in Nederland om onder meer Miss Etam en Steps. De drie oprichters van FNG worden verdacht van fraude.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!