Supermarkten willen normale openingstijden rond kerst

Brancheorganisatie CBL doet een dringend beroep op het demissionaire kabinet om de openingstijden van de supermarkten te normaliseren. Zo hoopt de branche de drukte voor kerst beter te kunnen spreiden. Dat meldt NU.nl.

Sinds eind november moeten alle supermarkten om 20.00 uur dicht. Daarmee gaat vijftien procent van de 'boodschappentijd' verloren, stelt CBL-directeur Marc Janssen. "Dat draagt niet bij tot spreiden en drukte vermijden. Het is ook voor het eerst in de coronacrisis dat de openingstijden van de supermarkten zijn beperkt en dat leidt alleen maar tot meer drukte."

Kerst valt - net als oud en nieuw - dit jaar in het weekend. Het CBL verwacht daarom een piekdrukte vlak voor de feestdagen. Vorig jaar waren de supermarkten tot 22.00 uur open. Ook waren toen de groothandels opengesteld voor consumenten om zo de drukte te spreiden. 

De brancheorganisatie heeft daarnaast gemeenten gevraagd om openstelling van de supermarkten op zon- en feestdagen toe te staan. "Voor zover dat nog niet het geval was." Ook roept het CBL consumenten op om houdbare producten nu al aan de schaffen. "We voorzien voor kerst een enorme drukte; er komt een storm op ons af."

 

Reacties 3


ikke weet het 14 dec, 10:08

[Deze reactie is door de gebruiker verwijderd]

ikke weet het 14 dec, 16:33

Ik denk dat alle winkels dat wel zouden willen, ik vraag mij ook af wat er ECHT essentieel is, ik zie bijvoorbeeld dat de coffeeshop tot na 22 uur open mag zijn, maar een speelgoedwinkel niet, is volgens mij ook een essentieel onderdeel voor de ontwikkeling van kinderen.
En MOET een supermarkt dan tot 20 uur openblijven, heeft de consument niet genoeg tijd om de boodschappen te doen ?
Verder is het een raar idee dat alle niet essentiële winkels om 17 uur moeten sluiten en essentiële winkels tot 20 uur open mogen blijven, stopt het virus dan om 17.00 uur met werken ?


Barbara Vindterwatvan 15 dec, 17:57

Misschien moet je wel (de tijd) verspreiden om verspreiding tegen te gaan!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!