Brabantia zet in op internationale groei met overname Spaans bedrijf

Brabantia zet in op internationale groei met overname Spaans bedrijf

Brabantia, producent van huishoudelijke producten, neemt het Spaanse keukengereibedrijf Lékué over. Samen waren de bedrijven in 2020 goed voor een omzet van 161 miljoen euro. Met de overname zet het Nederlandse bedrijf in op internationale groei. 

Beide bedrijven zeggen met de overname gebruik te maken van elkaars sterke punten. Zo kan Brabantia Lékué helpen zijn positie op de Noord-Europese markt uit te bouwen. Andersom kan Lékué Brabantia helpen sneller te groeien in Frankrijk en Spanje door zijn logistieke hub in Zuid-Europa beschikbaar te stellen. 

Lékué is opgericht in 1980 in Barcelona en verkoopt naar eigen zeggen producten die eenvoudig, gezond en lekker koken gemakkelijker maken. De producten worden wereldwijd in 70 landen verkocht met de focus op Zuid-Europa. 

Brabantia bestaat inmiddels meer dan 100 jaar en wordt wereldwijd in meer dan 90 landen verkocht. De omzet van het Nederlandse bedrijf kwam in 2020 uit op 143 miljoen euro. Het bedrijf boekte toen een winst van 15,4 miljoen euro. 

Lékué-ceo Rafael Sebastían behoudt de dagelijkse leiding over zijn bedrijf. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!