De Bijenkorf komt in Thaise en Oostenrijkse handen

Selfridges Group, het moederbedrijf van de Bijenkorf, krijgt nieuwe eigenaren. Het gaat om de Thaise Central Group en het Oostenrijkse Signa.

De nieuwe eigenaren hebben al diverse luxewarenhuizen in bezit, waaronder het Duitse KaDeWe, het Zwitserse Globus en het Italiaanse Rinascente. Hoeveel geld er met de deal is gemoeid, is niet bekend. Zowel Central Group als Signa krijgt een belang van vijftig procent in Selfridges Group.

In juni verschenen al berichten dat miljardairsfamilie Weston van de winkelgroep af wilde. De vraagprijs zou omgerekend 4,7 miljard euro zijn. Behalve de Bijenkorf gaan ook Selfridges in het Verenigd Koninkrijk en Brown Thomas en Arnotts in Ierland over naar Central Group en Signa. Holt Renfrew in Canada blijft in handen van de familie Weston.

De Bijenkorf ging in 2011 over van Maxeda naar Selfridges Group. Tussen 2013 en 2016 werden vijf van de twaalf winkels gesloten. De overige zeven filialen werden ingrijpend vernieuwd voor een 'premium experience'. Het gaat om de winkels in Amstelveen, Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Maastricht, Rotterdam en Utrecht.

Begin deze maand meldden Britse media al dat Selfridges Group onderhandelde met Central Group. Oud-ceo Jan Kessels van de Bijenkorf noemde dat toen 'goed nieuws'.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!