Drogisterijen willen duidelijkere regels voor medicijnverkoop

Drogisterijen willen duidelijkere regels voor medicijnverkoop

De minimale zorg die een drogist moet leveren bij de verkoop van zelfzorgmiddelen moet wettelijk worden vastgelegd. Daartoe roepen Het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM) en het Centraal Bureau voor de Drogisterijbedrijven (CBD) de overheid op in een gezamenlijk pleidooi.

De in de wet omschreven zorgplicht is volgens beide organisaties te vrijblijvend. Daardoor zijn supermarkten ook medicijnen gaan verkopen die eigenlijk alleen via apotheek of drogist verkocht mogen worden. CBD en IVM wijzen erop dat jaarlijks duizenden mensen door verkeerd gebruik van zelfzorgmiddelen in het ziekenhuis terechtkomen.

De drogisterijen hebben een document opgesteld met richtlijnen voor de zorgplicht die bij medicijnenverkoop zou moeten gelden. Die bieden drogisterijen concrete handvatten om consumenten de juiste voorlichting te geven. De regels zouden zowel in winkels als online gevolgd moeten worden.

Reacties 2


ikke weet het 29 dec, 17:34

DROGISTERIJEN ?? Zijn die er nog ??
Ik verbaas me erover hoeveel andere zooi er bij een Kruidvat verkocht worden, dit noemen we toch echt geen Drogisterij ?
Het personeel wat er loopt weet niet eens het verschil tussen Aspirine en Condooms.

Verder struikel je er over alle rommel die niet in dit soort winkels thuis hoort,.
Ze zouden het wel fijn vinden als de supermarkt geen geneesmiddelen meer verkopen, want dan hebben ze zelf weer meer omzet.
Als dit soort bedrijven vinden dat geneesmiddelen alleen in de drogisterijen thuis horen oké, maar zorg dan ook zelf ervoor dat je een Drogist bent.

Hoort Speelgoed, Huishoud, Boeken en ik kan nog wel verder gaan bij een drogist ??


Leonard Van Liere 30 dec, 14:40

Bij gebrek aan omzet en opvolging zijn de meeste èchte drogisterijen verdwenen. Natuurlijk kunnen zij ook niet leven van alleen de verkoop van OTC geneesmiddelen. Uitbreiding van het assortiment is een must maar dat geldt in vele branches. Opboksen tegen de ketendrogisterijen is een moeizaam gevecht. Wanneer u zou weten hoeveel paracetamol ( overal ongeveer 1€) een ketendrogist dagelijks verkoopt ten opzichte van de èchte drogist zult u met de oren staan te klapperen. Ach we roepen hard maar doen het allemaal zelf

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!