Retail staat nu wel open voor coronatoegangsbewijs

Retail staat nu wel open voor coronatoegangsbewijs

Winkels zijn bereid extra maatregelen te nemen om snel weer open te kunnen. De sector wil ‘voorgoed uit de crisismodus’, stelt brancheorganisatie INretail.

De winkeliersclub noemt minder klanten per vierkante meter en ook invoering van het coronatoegangsbewijs als mogelijke maatregelen. Winkels waarvoor dat niet werkbaar is zouden op afspraak open kunnen. Het zijn voorbeelden van ‘heldere en reële afspraken’ die winkels kunnen en willen maken, stelt INretail. 

De sector reageert op uitspraken van OMT-lid Marc Bonten, die hintte op een mogelijk langere lockdown. Voorlopig zijn de meeste sectoren, waaronder niet-essentiële winkels, tot 14 januari gesloten.

INretail was eerder nog fel tegen het coronatoegangsbewijs in winkels en noemde dat ‘absurd en zinloos’. De politiek werd het in december al eens over de inzet van QR-codes in de niet-essentiële detailhandel.

Update: INretail heeft inmiddels in een toelichting laten weten nog steeds geen voorstander te zijn van het coronatoegangsbewijs.

Reacties 14


A J 5 jan, 10:18

Belachelijk.. Ik weet niet om wiens mening jullie voor dit artikel hebben gevraagd, maar ondernemers op social media zijn het zeker niet eens met het CTB voor de winkels! Daarbij doe je dan mee aan medische uitsluiting van een HELE grote groep mensen. Was dat niet discriminatie?


B D 5 jan, 10:28

Als we de meningen op sociale media gaan volgen wil ook niemand een vaccinatie. Lijkt me dus niet echt een goede graadmeter.


Eus Peters 5 jan, 10:39

https://www.rndweb.nl/nieuws/winkels-kunnen-onder-voorwaarden-gewoon-open


Hans Verweij 5 jan, 10:54

https://www.vakcentrum.nl/actueel/2022/openbaar/01-januari/winkels-moeten-open-ctb-niet-de-oplossing


annoniem an 5 jan, 10:54

En zo krijgt de overheid ( lees OMT ) toch haar zin :(


Kristian 5 jan, 10:55

Zucht, de lockdown als mes op de keel heeft gewerkt... Ik wens ze veel succes met de handhaving van deze totalitaire en mensonterende maatregel.


B C 5 jan, 11:37

Inretail heeft de belangen behartigd van de overheid, nooit maar dan ook nooit van de leden. Laat ze maar bewijzen dat ze het wel hebben ooit gedaan...oeps die hebben ze niet.


Sherlock Holmes 5 jan, 12:00

Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

Grondwet artikel 1


Maria Maria Bakker 5 jan, 12:03

Belachelijk. Ga gewoon allemaal tegelijk open voor iedereen.


Ben Kooyman 5 jan, 12:07

Het artikel is overgenomen van een publicatie die onjuist de feiten heeft weergegeven. INretail is tegen een CTB en zal zich hiertegen verdedigen, omdat de leden dit niet willen. Ik heb regelmatig contact met INretail, maar het is echt diep triest als er gedacht wordt dat INretail niets doet voor de retail. Zij zijn juist degenen die nu de politiek willen en kunnen beïnvloeden, maar aangezien politiek een smerig spelletje speelt is het speelveld niet makkelijk.
Daarom: We willen gewoon open, want om de rekening van een mislukt vaccinatiebeleid bij de ondernemers neer te leggen, is misselijkmakend.


V S 5 jan, 12:19

We zagen deze allang aankomen, desondanks een nieuw dieptepunt. Chantage door de overheid werkt dus blijkbaar. Een niet werkende maatregel invoeren die discriminerend en mensonterend is, onbegrijpelijk.


Henk Sesam 6 jan, 08:38

Stop hiermee, winkels zoals de Bulldog zijn in de laaste 2 jaar geen dag dicht geweest. Bovendien zijn kleding en schoenen belangrijk, essentieel voor je gezondheid.


Leonard Van Liere 6 jan, 10:05

Zwakke ondernemers, wil je dat Nederland snel en hopelijk definitief van slot gaat kies dan voor bijna 90% van de bevolking. Maak keuzes en geef met zijn allen aan dat je regels en controle serieus neemt en klaar bent voor de toekomst. Doe voorstellen zodat je weer open kunt! CR controle met G2, aangegeven looppaden, mondkapjes, aantal klanten per m2, winkelwagen verplicht, gereinigd afijn zo moeilijk is het niet. Knokken voor die 90% en laat zien dat je ondernemer bent.


Dennis Nibbeling 6 jan, 14:17

Niemand wil dit. Geen enkele ondernemer. Maar als je nu geen compensatie krijgt en je wel al je gebruikelijke kosten moet betalen zal je wel moeten. Het is zeker geen vrij wil, eerder een opgelegde manier om weer open te kunnen. Überhaupt is de term ‘niet essentieel’ belachelijk. Achter elke onderneming gaan mensen schuil en die zijn ALTIJD essentieel.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!