HEMA stopt met notarisservice

HEMA is gestopt met de notarisservice en de samenwerking met de daarbij aangesloten notarissen, zo valt te lezen op de website. De service past niet meer bij de nieuwe koers van de winkelketen, laat een woordvoerder weten aan RetailTrends. 

HEMA zegt als bedrijf altijd te kijken naar een optimaal aanbod van producten en diensten. Het bedrijf richt zich op spullen die langer meegaan met een kleiner assortiment en een betere kwaliteit. “In dit geval is er besloten dat de notarisservice niet meer past bij de nieuwe koers van HEMA en het gewenste aanbod”, aldus de woordvoerder.

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) plaatste in 2013 vraagtekens bij 'het vervullen van de zorgplicht van de notaris'. De organisatie legde de zaak daarom voor aan de tuchtrechter. Deze keurde de notarisdienst van de winkelketen goed. De dienst was volgens de rechter niet in strijd met de wet- en regelgeving die geldt voor de deelnemende notarissen.

Consumenten konden sinds eind oktober 2013 een samenlevingscontract of testament regelen bij HEMA. De winkelketen was daar toentertijd een samenwerking voor gestart met een dertigtal notariskantoren. 

Volgens juristenwebsite Advocatie is de verklaring door geluiden uit de markt eenvoudig: “De Hema-notaris was ook weer niet bijster populair en trok zodoende niet genoeg klanten om de dienst te laten voortbestaan.”

Op de website van de winkelketen is een pagina met de meest gestelde vragen over het stoppen met de notarisservice. Hieruit blijkt dat de aangesloten notarissen de lopende dossiers zullen afronden. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!