Gezamenlijke omzet Plus en Coop groeit nauwelijks

Plus en Coop waren vorig jaar samen goed voor een omzet van 4,7 miljard euro. Dat is evenveel als in 2020, zij het dat het boekjaar toen 53 weken telde en in 2021 52.

De omzet groeide gemiddeld met 0,7 procent. Dat is minder dan de marktgroei, die volgens onderzoeksbureau Nielsen 1,7 procent bedroeg. Het marktaandeel van Plus en Coop komt uit op 10,5 procent, waarmee het fusiebedrijf de derde speler in de markt is. 

Online groeide de omzet met twintig procent tot 244 miljoen euro. De webwinkels zijn goed voor 5,2 procent van de totale omzet, tegenover 4,4 procent een jaar eerder.

Het is voor het eerst dat Plus en Coop gezamenlijk hun omzetcijfers publiceren. De twee supermarktketens hebben samen 550 winkels en maakten in september bekend samen verder te gaan. Sinds 1 januari vormen zij officieel de nieuwe coöperatie Plus U.A. Over die jaar is Coop als formule uit het straatbeeld verdwenen. 

Reacties 1


Frits Vries 13 jan, 13:02

Is niet gek.
Coop prijst zich uit de markt,onder het motto marktconform.
Reclame matig,erg slecht.
Als er genoeg concurrentie in de buurt is,wat heeft de coop dan extra te bieden,alleen hogere prijzen en duurdere aanbiedingen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!