Winkels: het was een gewone, gezellige zaterdag

Winkels: het was een gewone, gezellige zaterdag

Voor het eerst in bijna een maand tijd mochten alle winkels zaterdag weer open. Met de drukte viel het mee, blijkt uit een rondgang van persbureau ANP langs grote winkelketens.

"Het lijkt qua drukte op een normale zaterdag", zei een woordvoerster van Blokker. Wel hadden klanten er weer zin in. "Je kunt wat rondkijken en komt artikelen tegen die je ook nodig hebt." Die bijverkoop is ook belangrijk voor Blokker. "Ja, daar moeten wij het ook van hebben."

Ook bij Action viel de drukte mee. "Met een klant per vijf vierkante meter kunnen wij een normale klantenstroom aan", zei een woordvoerder van de budgetketen tegen het persbureau. Ook een woordvoerder van parfumerieketen ICI Paris XL had het over een 'gewone zaterdagdrukte'. "Het is gezellig druk, maar zonder dat het onveilig wordt", zag hij zelf tijdens een bezoek aan de binnenstad van Haarlem.

In Roermond was het zaterdag in de ochtend redelijk druk in de stad. In het outletcentrum viel de drukte mee. De verwachte toeloop uit Duitsland bleef uit.

Tot verrassing van veel winkeliers besloot het kabinet vrijdag dat alle winkels de dag erna weer open mochten. Eerder was uitgelekt dat het kabinet alleen winkelen op afspraak wilde toestaan. Ketens als Ziengs, Scapino en Shoeby hadden aangekondigd hoe dan ook open te gaan in gemeenten waar niet zou worden gehandhaafd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!