Ontslag 'tompoucedief' ging te ver

Ontslag 'tompoucedief' ging te ver

DekaMarkt ging te ver door een medewerkster te ontslaan die een beschadigde doos met tompouces mee naar huis nam. Dat heeft de kantonrechter in Alkmaar bepaald.

De vrouw werkte ruim twintig jaar bij de supermarkt. In november vorig jaar zei ze tegen een caissière dat ze een beschadigde doos met tompouces mee naar huis nam. Dat mocht wel, meldde ze, omdat het gebak anders zou worden weggegooid.

De supermarkt dacht daar anders voor. Iets wegnemen zonder ervoor te betalen is in strijd met de bedrijfsrichtlijnen, zegt DekaMarkt. In het kader van het zerotolerancebeleid werd de vrouw op staande voet ontslagen, ze kreeg een winkelverbod en werd opgenomen in waarschuwingsregisters, zoals dat van de Stiching Fraude Aanpak Detailhandel.

De rechter fluit de supermarkt terug, omdat het personeel niet duidelijk op het zerotolerancebeleid is gewezen. Ook speelt mee dat de vrouw ruim twintig jaar goed heeft gefunctioneerd en dat het ontslag voor haar zeer ingrijpend is, omdat ze geen partner heeft en geen recht heeft op een uitkering.

DekaMarkt moet de vrouw een transitievergoeding van tienduizend euro en een billijke vergoeding van zesduizend euro betalen. Ook wordt het winkelverbod teruggedraaid en moet ze uit de registers worden gehaald. Ze krijgt haar baan niet terug, omdat er sprake is van een verstoorde arbeidsrelatie. Tot 1 mei dit jaar heeft ze recht op salaris, met een verhoging van twintig procent.

Reacties 1


Johan De mol 18 jan, 05:37

dankje wel rechter... de juiste beslissing genomen...

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!