Van Delft sluit drie Duitse winkels, maar zoekt nieuwe locaties

Van Delft heeft in Duitsland nog maar één pepernotenwinkel: in Essen. De vestigingen in Keulen, Düsseldorf en Münster zijn gesloten, omdat het om tijdelijke contracten ging die niet konden worden verlengd.

Dat zegt directeur en eigenaar Oscar de Lange tegen RetailTrends. "Zeker in Düsseldorf en Münster zaten we op triple-A-locaties. Door de coronasituatie konden we daar mooi zitten, maar wel tijdelijk."

De Lange is op zoek naar nieuwe locaties in die twee steden, maar ook in Hamburg en Hannover. Net als in Essen zouden dat permanente winkels moeten worden. In Nederland heeft Van Delft acht permanente winkels. "We zijn ervan overtuigd dat onze chocolaatjes en koekjes, want we doen veel meer dan pepernoten, het hele jaar door kunnen als traktatie of geschenk."

In de aanloop naar Sinterklaas komen er ook diverse pop-upwinkels bij. Hoeveel dat er worden, weet De Lange nog niet precies. Hij geeft toe dat hij last heeft van concurrent Peppernuts. De keten van een ex-franchiser had vorig jaar twintig tijdelijke winkels. "Ik zou liegen als ik zeg dat ik er geen last van heb. Maar we hebben een prima jaar gehad en we richten ons op nieuwe producten, op onze kwaliteit en onze heritage."

De verkopen via de webshop liepen volgens De Lange erg goed. Ook lagen de pepernoten van Van Delft niet alleen meer bij Albert Heijn, maar ook bij onder meer Jumbo, Plus en Poiesz.

Reacties 1


Pleun Kroeze 24 jan, 22:34

Wanneer komt er een winkel in Breda

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!