Jumbo heeft voorlopig minder Kellogg's-producten

De producten van voedingsproductent Kellogg's zijn momenteel niet of beperkt beschikbaar bij Jumbo. Beide partijen zeggen tegen NU.nl te werken aan een oplossing.

Kellogg's is onder meer bekend van Pringles-chips en diverse ontbijtgranen. Jumbo wil niet zeggen of er sprake is van een conflict over prijzen met Kellogg's. De supermarktketen laat wel weten dat het veelvuldig geconfronteerd wordt met prijsstijgingen van leveranciers en daar niet altijd in meegaat. "Op basis van feiten en analyses bekijken we of een prijsstijging reëel is en te rechtvaardigen is vanuit hogere kosten voor grondstoffen, transport en/of energie", aldus een woordvoerder. 

Kellogg's wil niets zeggen over de situatie bij Jumbo. De leverancier zegt samen met de retailer te werken aan een oplossing. 

Vorige week kwam Albert Heijn al in conflict met Nestlé. De supermarktketen stelde dat de producent zijn prijzen met twintig procent wilde verhogen en noemde dat onaanvaardbaar. Volgens Nestlé is dat percentage 'verre van correct'. Het bedrijf achter merken als Maggi en KitKat levert voorlopig geen producten aan Albert Heijn.

Door stijgende grondstof- en energieprijzen verhogen veel grote merken de laatste tijd hun prijzen. Veel supermarkten vermoeden dat zij van deze situatie misbruik maken om extra marge voor zichzelf over te houden. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!