HelloChair komt met eigen merk tafels

Eetkamerstoelenspecialist HelloChair heeft sinds kort een eigen lijn van eettafels. Het is het eerste private label voor de voormalige RetailRookie.

Het eigen merk heeft de toepasselijke naam HelloTable gekregen. De tafel is in totaal in zo’n tweehonderd verschillende uitvoeringen te krijgen. HelloChair heeft de tafels zelf ontworpen in samenwerking met een Nederlandse timmerfabriek. “Hier houden we het voorlopig bij”, zegt mede-eigenaar Joost Wels. “We zijn geen tafelspecialist, maar een stoelenspecialist met een eigen merk tafels.”

Dat HelloChair juist voor tafels heeft gekozen om een eigen merk in te lanceren, is vooral uit praktische overwegingen. Bij stoelen is eigen merk volgens Wels een stuk complexer. “Dan moet je gelijk flinke aantallen afnemen om fabrieken te interesseren. Bij tafels kan dat al in veel lagere aantallen.”

Een eigen merk stoelen ziet Wels er voorlopig niet van komen, omdat bij het ontwerpen van een eigen stoel 'heel wat meer komt kijken'. "Dat laten we graag over aan de specialisten." Voor de toekomst sluit hij het niet uit. “Als we op enig moment de juiste schaal denken te hebben om een eigen stoel neer te zetten, dan doen we dat.”

HelloChair werd in 2020 opgericht door Wels en zijn compagnon Jan-Noud Hutten, beiden medeoprichters van fonQ. De RetailRookie van 2020 heeft momenteel twee winkels en een webshop.

Meer weten over hoe het nu gaat met HelloChair? Lees dan hier verder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!