Hudson's Bay schikt met verhuurder pand Tilburg

Hudson's Bay schikt met verhuurder pand Tilburg

Hudson's Bay heeft een schikking getroffen met verhuurder Wereldhave. Dat meldt laatstgenoemde bij de presentatie van de jaarresultaten. Details zijn niet bekendgemaakt.

Het gaat om het pand in Tilburg, waar het Canadese bedrijf een warenhuis had. De Nederlandse tak van Hudson's Bay, met vijftien warenhuizen, ging eind 2019 failliet. Het moederbedrijf probeert sindsdien van de huurgaranties af te komen, die het in veel gevallen voor tien jaar had afgegeven. Dat leidde tot diverse rechtszaken.

In het geval van Tilburg oordeelde de Amsterdamse rechtbank eind 2020 dat Hudson's Bay tot 2027 ten minste een deel van de huur moet betalen. Weliswaar zit inmiddels De Koopman in het pand, maar de formule van The Sting Companies betaalt een veel lager bedrag.

Wereldhave meldt dat het op 4 februari tot een akkoord kwam met Hudson's Bay. Drie dagen later was het geld binnen. Om hoeveel het gaat, wil een woordvoerder niet zeggen. "Ik kan er niets aan toevoegen. Dat zijn de afspraken."

Al voor het faillissement trof Hudson's Bay een schikking met verhuurder IEF Capital (2,9 miljoen euro) voor het pand in Hoog Catharijne in Utrecht. Volgens Vastgoedmarkt kwam het Canadese bedrijf ook tot een schikking met CBRE, dat vier panden had verhuurd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!