Nordic Capital wil webwinkel Ellos terug

Het Scandinavische investeringsfonds Nordic Capital probeert de Ellos Group weer in handen te krijgen. De Zweedse webwinkel Ellos was nog het enige onderdeel van het failliete modebedrijf FNG.

FNG kocht Ellos in 2019 voor 229 miljoen euro van Nordic Capital. Mede door deze overname kwam FNG in de zomer van 2020 in grote problemen. Het doek viel voor de winkelactiviteiten van FNG in België en Nederland. In België viel onder meer Brantano eronder, in Nederland onder meer Miss Etam en Steps. Alleen de vennootschap FNG NV, met alleen nog Ellos in de portefeuille, bleef bestaan.

FNG had een groot deel van het overnamebedrag nog niet betaald aan Nordic Capital. De twee kwamen tot een deal: FNG zegde toe Nordic Capital honderd miljoen euro te betalen. Zestig miljoen euro van de koopsom die nog verschuldigd was en veertig miljoen euro om openstaande vorderingen te regelen. Vorige week vroeg FNG het faillissement aan, omdat een beursgang of verkoop van Ellos te weinig zal opleveren om Nordic Capital (en andere schuldeisers) te kunnen betalen.

Ellos Group meldt dat Nordic Capital een procedure is gestart om het bedrijf in te lijven. Op welke manier de investeringsmaatschappij dit wil doen, is niet duidelijk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!