Topman Ahold Delhaize ontving 5,7 miljoen euro

Topman Ahold Delhaize ontving 5,7 miljoen euro

Ahold Delhaize-topman Frans Muller ontving vorig jaar een beloning van 5,7 miljoen euro. Dat blijkt uit het jaarverslag van het moederbedrijf van Albert Heijn en bol.com dat woensdag is gepresenteerd.

Daarmee ging Muller er vijf procent op achteruit. In 2020 bedroeg zijn vergoeding ruim zes miljoen euro. Toen ontving hij de maximale bonus van 150 procent bovenop zijn basissalaris van 1,1 miljoen euro, nu was de bonus 125 procent.

Wouter Kolk, de ceo van Ahold Delhaize Europa en Indonesië, ontving net iets minder dan drie miljoen euro. Een jaar eerder kreeg hij 3,1 miljoen. Financieel directeur Natalie Knight passeerde hem, mede doordat haar basissalaris flink werd verhoogd (naar 709 duizend euro). Ze kwam net boven de drie miljoen uit. Kevin Holt, die de Amerikaanse tak leidt, kreeg een beloning van bijna 4,9 miljoen euro.

De wereldwijde omzet van Ahold Delhaize steeg vorig jaar met 3,3 procent naar 75,6 miljard euro, bleek al eerder. De nettowinst steeg van 1,4 naar 2,2 miljard euro.

Reacties 3


Arie Feenstra 3 mrt, 14:27

Terwijl de armoede in de wereld toeneemt blijven deze ratten graaien en vette bonussen schrapen.
Wanneer stopt deze absurde zelfverrijking van dit soort megadieven en wordt recht gedaan aan de wereld.


Peter Ooms 3 mrt, 17:27

Oud nieuws..


Joop Machielse 25 mei, 22:20

Immoreel bedrag en dan ook nog zo'n zelfingenomen lachje....bah. Zo'n salaris kan je toch nooit waarmaken? Hoe ga je aan je kinderen en kleinkinderen uitleggen waarom je als pa en opa zoveel meer krijgt de gemiddelde medewerker? En we hebben het niet een paar tientjes. En dat terwijl Ahold iets zeg te hebben met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Nou niet dus.,

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!