Reorganisatie Wish: ontslagen en weg uit 79 landen

Reorganisatie Wish: ontslagen en weg uit 79 landen

Shoppingapp Wish voert een reorganisatie door om financieel gezond te worden. Er verdwijnen zo'n 190 banen (vijftien procent van het totaal) en Wish trekt zich terug uit 79 landen.

Wish is in Amerika gevestigd en staat bekend om zijn enorme aanbod van goedkope spulletjes, vooral afkomstig uit China. De omzet in het vierde kwartaal daalde met 64 procent naar 289 miljoen dollar. Over heel 2021 kwam de omzet 18 procent lager uit, op iets meer dan twee miljard dollar. Onder aan de streep presteerde Wish beter dan in 2020. Het verlies bedroeg 361 miljoen dollar, tegenover 745 miljoen een jaar eerder.

Wish is sinds deze week nog in 61 landen actief. De 79 markten waarvan afscheid is genomen droegen nauwelijks bij aan de omzet, maar drukten wel de marges. De onlangs aangetreden ceo Vijay Talwar zegt dat de focus vooral gaat naar de VS, Canada en de zeven à acht belangrijkste landen in de EU.

Dat laatste is opmerkelijk, omdat de importregels voor spulletjes die van buiten de EU komen zijn veranderd. Sinds vorig jaar moet ook btw worden betaald voor pakketjes van minder dan 22 euro. Daarmee zijn apps als Wish en AliExpress minder aantrekkelijk voor Europese consumenten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!