Verlies Wish neemt toe ondanks eerdere maatregelen

Verlies Wish neemt toe ondanks eerdere maatregelen

Shoppingapp Wish heeft niet alleen te maken met een forse omzetdaling over 2022, maar ook met een toename van het verlies van 361 naar 384 miljoen dollar. De getroffen maatregelen van een jaar geleden hebben nog geen positieve resultaten opgeleverd.

Dat blijkt uit het jaarverslag van Wish. Daarin wordt een omzetafname van 2,1 miljard naar 571 miljoen dollar aangegeven. Ook daalde het aantal actieve gebruikers van Wish, van 38 naar 13 miljoen. De app is sinds begin maart 2022 nog in 61 landen actief. De 79 markten waarvan vorig jaar afscheid is genomen droegen nauwelijks bij aan de omzet, maar drukten wel de marges.

Toenmalig ceo Vijay Talwar zei toen dat de focus vooral naar de VS, Canada en zeven à acht belangrijkste landen in de EU zou gaan. De verwachte goede resultaten van deze maatregelen blijven echter uit, blijkt nu.

De koopjes-app stelt de verwachtingen voor het komende jaar af op de resultaten van het afgelopen jaar. Wish schat voor het eerste kwartaal, dat momenteel loopt, een brutoresultaat van 70 tot 80 miljoen dollar in het rood. Huidig ceo Joe Yan: "Nu we het fiscale jaar van 2023 ingaan is er nog veel werk aan de winkel om ons weer op het pad naar winstgevendheid en duurzame groei te brengen."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!