VkusVill sluit alle winkels in Nederland

De Russische supermarktketen VkusVill sluit zijn vier winkels in Nederland. Het gaat om drie vestigingen in Amsterdam en eentje in Bussum. Volgens een woordvoerster zijn de sancties tegen Rusland de belangrijkste reden.

VkusVill opende in het voorjaar van 2020 zijn eerste winkel in Amsterdam, gevolgd door nog twee zaken. In Bussum kwam onder de naam Vkus een zuivelwinkel. "Doordat wij als Nederlandse BV een Russische investeerder hebben, is het niet meer mogelijk om op lange termijn te blijven bestaan", staat op de Instagram-pagina van de zaak in Bussum. "Deze wereldramp kent echt alleen maar verliezers."

Oprichter Andrej Krivenko zei volgens persbureau Interfax eind vorig jaar al dat de formule in Nederland niet aanslaat. "Een jaar van werken heeft aangetoond dat consumenten niet geïnteresseerd zijn." Alleen ouderen zouden belangstelling hebben voor de producten. In Rusland heeft de keten zo'n 1300 winkels in 59 steden.

De vestiging aan de Haarlemmerdijk in Amsterdam is al dicht. In de andere drie zaken worden de producten met 50 procent korting verkocht. Er wordt gekeken of de panden kunnen worden doorverhuurd, zegt de woordvoerster. "Ze hebben nog een huurcontract. Het is een ellendige situatie voor iedereen."

Reacties 1


Els Willems 15 mrt, 16:46

Jammer!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!