Burger King noodgedwongen door in Rusland

Burger King noodgedwongen door in Rusland

De ongeveer achthonderd restaurants van Burger King in Rusland blijven ondanks de Russische inval in Oekraïne vooralsnog open. De man die verantwoordelijk is voor de dagelijkse activiteiten en het toezicht op de restaurants daar weigert ze te sluiten.

Dat meldt David Shear van moederbedrijf Restaurants Brands International (RBI) in een open brief aan het personeel. "Willen we alle Burger King-activiteiten in Rusland per direct opschorten? Ja. Kunnen we vandaag een opschorting van de activiteiten afdwingen? Nee."

RBI is in Rusland actief via een joint venture. Shear wil dat het minderheidsbelang van vijftien procent wordt verkocht, maar dat blijkt nog niet zo simpel. "Het is duidelijk dat het enige tijd zal duren om dit te doen op basis van de voorwaarden van onze bestaande joint venture-overeenkomst."

De man die weigert de achthonderd winkels te sluiten, is Alexander Kolobov. RBI heeft een joint venture met hem, met het Russische VTB Capital en een Oekraïense investeringsmaatschappij. VTB Capital is een filiaal van de Russische investeringsbank VTB Bank die op de sanctielijst van westerse landen staat.

RBI levert in elk geval geen ondersteunende diensten meer. De winst die het in Rusland maakt wordt doorgezet naar vluchtelingenorganisatie UNHCR, die daarnaast een miljoen dollar heeft ontvangen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!