'Stel tabaksverbod voor sommige supermarkten uit'

Een deel van de supermarkten in Nederland moet voorlopig uitgezonderd worden van het verbod op tabaksverkoop. Daarvoor pleit het Vakcentrum, de brancheorganisatie voor zelfstandig ondernemers.

Sommige supermarkten worden onevenredig hard getroffen door het verbod, is de vrees. Als consumenten straks voor tabakswaren moeten uitwijken naar grotere gemeenten, zullen ook andere boodschappen daar doen. Supermarkten in kleinere plaatsen zonder verkooppunt van tabak in de buurt zullen daardoor veel klanten verliezen.

Naast uitstel van het verbod oppert het Vakcentrum een alternatief waarbij rekening wordt gehouden met de afstand tot een tabaksverkooppunt. Supermarkten die ver van een tabakswinkel zitten, zouden dan van het verbod worden uitgezonderd. Het onderwerp staat donderdag op de agenda in de Tweede Kamer. 

Uit onderzoek bleek eerder dat het verkoopverbod voor tabak tot faillissement van vijfhonderd supermarkten kan leiden. Het verbod gaat op 1 januari 2024 in.

Reacties 2


Leonard Van Liere 23 mrt, 19:26

Ja hoor, 500 faillissementen. Enige jaren terug zou praktisch de gehele horeca gaan verdwijnen, de gezelligheid zou op de tocht staan want juist de rokers waren zo ongelofelijk gezellig! Ik mis ze geen dag en de horeca draait als een tierelier. Nog even de terrassen rookvrij maken en het is ook buiten heerlijk genieten


Gerard van Gummigalgen 23 mrt, 20:42

Ja hoor, daar begint de lobby alweer!
Blijkbaar zijn 20.000 (!) doden per jaar door roken minder belangrijk dat de winst van supermarkten?
Het Vakcentrum is schandalig bezig en moet zich kapot schamen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!